Horoszkóp

A Kos jegyében

A mandala azok számára hasznos, akik szeretnének határozott akarattal és döntésképességgel rendelkezni. Be akarják indítani a karrierjüket. A munkahelyükön és az életben vezető pozícióba kerülni. Lendületesek, lelkesek, vállalkozó szelleműek, lényeglátók, és elszántak akarnak lenni. Az emberben testi szinten a fej, lelki szinten az akarat tartozik a koshoz ezért ez a minta agyi, idegrendszeri betegségek, bizonytalanság, pánikhajlam gyógyításánál is segít a mandala.

Bika

A Bika jegyében

A megbízhatóak és kitartók, nyugodtak, megfontoltak valamint a türelemre vágyóké ez a mandala. Azoknak szól, akik biztos talajt szeretnének érezni a lábuk alatt. Meg akarják találni a helyüket a világban és a teljes anyagi függetlenséget is. Mivel a nyak és a birtoklás tartozik a bikához, ezért a makacsak, önzők és ragaszkodóknak, akiknek emiatt gyakran fáj a nyakuk és a torkuk, is szól e mandala. A bika csillagképet a Vénusz bolygó uralja, így testi lelki szépséget is ide soroljuk.

Ikrek

Az Ikrek jegyégen

Azok számára hasznos, akik szeretnének eszesek, ötletesek tevékenyek, mozgékonyak, nyitottak, barátságosak, fiatalosak, energikusak lenni. Segít a tanulásban, a felfogóképességben, felfrissíti a szellemet. Az emberben testi szinten a vállak, szellemi szinten a gondolkodás tartozik az ikrekhez. Azok számára is hasznos lehet, akik sértődékenyek, és ezért gyakran fáj a válluk és a hátuk felső szakasza. Az Ikrek bolygólya a Merkúr, kapcsolatban áll a művészeti tevékenységekkel, a médiákkal, az információ áramlással, így felhasználhatják azok, akiknek gondjaik vannak korunk új technikai vívmányaival, pl. a telefonnal, a számítógéppel, internettel.

Rák jegyében

A mandala azoknak nyújt segítséget, akik önzetlenek, figyelmesek, megfontoltak, együtt érzők, figyelmesek, védelmezők és intuitívak szeretnének lenni. A Rák a legnőiesebb jegy, ezért segít a nőknek a nemi identitásuk helyre állításában, hogy elláthassák azt, amiért ide születtek. A rák a családalapítás, gyermek vállalás jegye. Legendás a termékenysége és ez az élet összes területére kihat. Uralkodója a Hold. Testrésze a mellkas az érzelmek és az érzések. Kedvezően hat az idegesekre, túlérzékenyekre, testi szinten a gyomor panaszokra megfázásra és a légzési nehézségekre.

Az Oroszlán jegyében

A kép segít azoknak, akik szeretnének irányító pozícióba kerülni. Kiváló szervezőképességet és hatalmas munkakedvet kapni. Erős, oltalmazó, nagylelkű, megértő, lelkes és széles látókörű lenni. Ez a mandala az oroszlán csillagképben rejlő hatalmas energiát testesíti meg, mert uralkodó bolygója a mindent beragyogó Nap. Az Oroszlánhoz testi szinten a szív és a gerinc tartozik. Hasznos lehet azoknak, akik mindig az eszükre és nem a szívükre hallgattak, így kevés örömet találnak az életükben ezért szív-és keringési problémáik vannak. Esetleg nem egyenes úton járnak, vagy mindig meghajlanak mások akarata előtt ezért gerinc bántalmakkal küzdenek. Mivel az oroszlánt a Nap uralja, kapcsolatban áll a versenyszellemmel, a hatalom megszerzésével, a férfiúi tevékenységekkel, ezért ezeken a területeken is hatékonyan felhasználható ez a szimbólum.

Szuz

A Szűz jegyében

Azoknak nyújt segítséget a kép, akik szeretnének: logikus gondolkodásúak, megbízhatóak, rendszeretők és aprólékosak, szorgalmasak, termékenyek és gyakorlatiasak lenni. Ez a jegy a munka, szolgálat, erény betakarítás, és az egyetemes szeretet csillagképe. Testi szinten idegrendszer és a belek tartoznak hozzá. A lustákon és a múlton rágódóknak nyújt segítséget, akiknek idegi panaszaik, vagy bélrendszeri problémáik vannak. Mivel a szűz csillagkép uralkodó bolygója a Merkúr kapcsolatban áll a művészeti tevékenységek közül az írással, a médiákkal, az információ áramlással, így ennek jótékony hatása felhasználható azoknak is, akiknek fogalmazási gondjaik vannak, vagy korunk technikai vívmányainak használatával pl. számítógép, okos telefon, internet stb. Továbbá hasznos segítség lehet a logikus, precíz, rendszerető gondolkodás és életvitel kialakításában.

Mérleg

A Mérleg jegyében

A mérleg mindig egyensúlyra törekszik. Bár rokon az ikrekkel itt mindig beáll az egyensúly .Akik szeretnének békések ,nyugodtak, kiegyensúlyozottak,társaságkedvelők, nagyvonalúak, harmóniát teremtőek, megértőek és alkalmazkodóak lenni azoknak ajánlott e kép. Testi szinten a csípő, lelki szinten az igazságérzet tartozik e csillagképhez. Azoknak is hasznos lehet, akik túl kiegyensúlyozatlan életet élnek, akik ingatagok és könnyen beadják a derekukat és emiatt fáj a csípőjük, és a gerincük alsó része.  Uralkodó bolygója a Vénusz, kapcsolatban áll a testi lelki szépséggel és vonzerővel, ennek a mandalának jótékony hatásait felhasználhatjuk ezeken a területeken is.

A Skorpió (sas )jegyében

Azok számára hasznos, akik szeretnének rendkívüli energiákkal és képességekkel rendelkezni. Céltudatosan és szenvedélyesen élni, kimeríthetetlen munkaképességgel rendelkezni, szilárd anyagi alapokat létrehozni, vagy erős külső-belső védelmet kiépíteni maguk, és családjuk számára. Ez a zodiákus leghírhedtebb, és legellentmondásosabb jegye. Ez az a fordulópont, ahol a féreg szárnyaló sassá változhat. Amikor az ember felébredve tudatos lénnyé válhat. Ehhez azonban elsősorban önmagát kell legyőznie. Megváltása után szárnyaló Hóruszként magasan száll az anyagi világ felett, mint a megszabadulás jelképe. A skorpió a Paradicsom kígyója, aki az ember szellemét az anyagi létbe csalja, de ő az, aki vissza is vezeti oda. Az emberben a nemi szervek, a kundalini energia, a halál, és újjászületés képessége tartozik ehhez a csillagképhez. A skorpió erejét a tantra mellett az ősi harcművészetekben figyelhetjük meg legjobban. Itt egyszerre van jelen a jegyre jellemző agresszivitás, az önuralom, az emberfeletti képességek és a spiritualitás. Ez a minta hasznos lehet azok számára, akik enerváltak, gyengének érzik magukat, vérszegények, hormonális és nemi szervi problémáik vannak, altesti gyulladások vagy szexuális zavarok miatt szenvednek.

A Nyilas jegyében

Azok számára fontos, akik szeretnének optimisták, bizakodók, gazdagok, szabadok, derűsek, jókedvűek, becsületesek és őszinték lenni. A nyilas ősi neve Kentaúr, az égi bölcsesség, az érettség és természetesség szimbóluma. Gondolatai villámként hatolnak át a sötétségen, és a tudatlanságon. Uralkodója a Jupiter bolygó. Az emberben a test szintjén a combok, a szellem szintjén a világos gondolkodás tartozik ehhez a jegyhez. Ez a mandala hasznos lehet azoknak, akik túl lusták mind fizikai, mind szellemi téren, ezért gyakran fáj, vagy gyenge a combjuk. Mivel a Jupiter bolygó kapcsolatban áll az anyagi és szellemi gazdagsággal, a kihívásokkal, így ennek a mandalának a jótékony hatását ezeken a területeken is felhasználhatjuk.

Bak

A Bak jegyében

Ez a mandala azok számára ajánlott, akik szeretnének gyakorlatiasak, ambiciózusak, energikusak, fegyelmezettek, erős akaratúak,  hagyománytisztelőek, türelmesek, tökéletességre törekvők lenni. Segít lehűteni a túlzott érzelmi kitöréseket, és megakadályozza az alaptalan lelkesedésre alapuló tervek szövögetését. A baknak nagyon jó a humorérzéke, mely hihetetlen akaraterővel párosulva az összes jegy közül egyedülálló „túlélő” erőt adhat. Az emberben a térdek, és az alázat tartozik ehhez a csillagképhez. Hasznos lehet mindazok számára, akik nem tisztelik eléggé sem Istent, sem a természetet, sem embertársaikat, ezért gyakran fáj a térdük, izületi gyulladás, szalagszakadás, legrosszabb esetben térdtörés miatt szenvednek. Mivel uralkodó bolygója a Szaturnusz, aki kapcsolatban áll az elmúlással, az öregséggel, a határok védelmével, az elvonulással, a szellemi kereséssel, az aszkézissel, így ennek a mandalának a jótékony hatása felhasználható ezeken a területeken is.

A Vízöntő jegyében

Azok számára hasznos, akik szeretnének függetlenek, barátságosak, kedvesek, segítőkészek, humánusak, elfogulatlanok, hűségesek, eredetiek és ötletesek lenni. Sajátos életenergiája nem tűri, hogy megszokott keretek közé szorítsák. Új utak kereséséhez, terhes kötöttségek megszüntetéséhez, az élet bármely területén a szabadság megtartásához nyújthat segítséget. Az emberben a lábszár, és az új utak keresése tartozik ehhez a jegyhez. A mandala hasznos lehet azoknak, akik megrekedtek a múltban, vagy nem mernek új irányba lépni, ezért visszérgyulladás, trombózis, izomsorvadás, vagy Achilles-in betegségek kínozzák őket. Uralkodó bolygója az Uránusz, aki kapcsolatban áll a magasabb szellemiséggel, az érzékeken felüli képességekkel, a teremtő értelemmel, felfogóképességgel, az újításokkal, az eredetiséggel, így ezekre a tulajdonságokra, is jótékonyan hat.

Halak

A Halak jegyében

Azok számára hasznos, akik szeretnének fantáziadúsak, együtt érzők, megértők, kedvesek, önzetlenek, jóindulatúak, idealisták, lelkesek és intuitívak lenni. A halak csillagkép kisugárzása képes összekapcsolni az ember tudatalattijának mélységeit a felszínen lebegő tudatos énjével. A gondolatok, és tettek valós okai a lélek mélyében gyökereznek. Aki megismeri a mélységet, és önnön magát, az visszatérhet az egységbe. Az emberben fizikai megnyilvánulásként a boka, lábfej, lelkiekben az egység, és az attól való elkülönülés állapotai tartoznak hozzá. Ez a mandala azokon segíthet, akik kétségbe vannak esve, félelmektől , rémálmoktól szenvednek, vagy merev a gondolkodásuk, ezét gyakran kificamítják a bokájukat, lábujjaikon körmeiken különböző elváltozások jelennek meg, haránt vagy bokasüllyedés kínozza őket. Uralkodó bolygója a Neptunusz, ami kapcsolatban áll a művészetekkel, a csillogással, szerepjátszással, az okkult tudományok és a határok lebontásával, így ez a jelkép ezeken a területeken is segíthet.